عضویت در خبرنامه

مسجد و موزه ایاصوفیه | استانبول

ایاصوفیه یا حاجیاسوفیا (فرزانه مقدس) معروف‌ترین بنا و یكی از زیباترین‌هایشاندر استانبول است. این ساختمان ابتدا كلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراتوری بیزانس به سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور کنستانتین بزرگ ساخته شد. و بعد درقرن ۶ میلادی توسط جاستنیانوس مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. برای بازسازی بنا دومعمار به نام‌های ایسیدوروس (از میلتوس یا سوكلی فعلی) و آنتییوس (از تراللس یاآیدنلی فعلی) ماموریت یافتند. بنا با كار ۱۰ هزار كارگر در طول پنج سال و تحت نظر۱۰۰استاد باشی تكمیل شد و به تاریخ ۲۷ آرالیك ۵۳۷ افتتاح شد. این کلیسا نخست کلیسای بزرگ نام‌ گرفت. پس از فتح استانبول، سلطان محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند. سلیمان اول دستور داد نقاشی‌ها و نگارگری‌های داخل ایاصوفیه را بپوشانند تا نماز جمعه در آنجا خوانده شود. سلیم دوم به معمار سنان دستور داد که ایاصوفیه را مرمت کند. در زمان مراد سوم، مناره و منبر و محراب به ساختمان ایاصوفیه افزوده شد. در زمان مراد چهارم، آیاتی از قرآن به خط مصطفی چلبی در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد؛ علاوه بر این لوحه‌هایی دور تا دور سقف ایاصوفیه نصب شد که در آن نام الله، محمد، ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن و حسین نوشته شده بود. این لوحه‌ها در زمان سلطنت عبدالمجید با الواح مدوری که به خطابراهیم افندی نوشته شده بود، جایگزین گردید. پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه وبه قدرت رسیدن آتاترک، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقیمانده‌است.

ارتفاع گنبد بزرگ این قصر از سطح زمین ۵۵ متر و قطر آن ۳۱ مترمی‌باشد كه بوسیله ۴۰ پشت‌بند بزرگ و روی چهار ستون اصلی سوار شده است. لحظه ای درنگ و تأمل در این قصر کافی است تا توجه شما به وجود موازئیک‌های متعلق به دوره بیزانس که در ساخت این مکان مورد استفاده قرار گرفته معطوف شود.

داخل مسجد دردست بازسازی است و داربست‌های بسیاری به صورت برج تا گنبد ادامه یافته‌اند.

نكته: موزاییك‌های زیبای مسجد خصوصاً آنهایی كه در گالری است را از دست ندهید. گالری از طریق مسیر بالارو سنگی سمت چپ ورودی در دسترس است.

دریای سیاه

ساحل دریای سیاه به دلیل مجاورت قسمت پرتجمع شهر استانبول با دریای مرمره لذا ساحل این دریا برای شنا به هیچ عنوان مساعد نمی باشد از این رو اکثر مردم برای شنا و استفاده از آفتاب ،شمال شهر و سواحل دریای سیاه را ترجیح می دهند.ساحل ماسه ای و پلاژهای موجود این امکان را برای شما محیا می کند تا بتوانید از دریا وآفتاب این منطقه استفاده کنید و لذت ببرید.

مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)

مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) به ثمر نشستن همه تلاش‌ها برای هماهنگی، تقارن و ظرافت است. با شش مناره و حیاطی كه از همه مساجددوره عثمانی بزرگ‌تر است. فضاهای داخلی نیز همچنین بزرگ هستند، ده‌ها هزار كاشی آبیرنگ ایزنیك (شهری در نزدیكی آنتالیا كه كاشی‌ها در آنجا ساخته شد) و دلیل شهرت این مسجد به نام مسجد آبی، ۲۶۰ پنجره با شیشه‌های منقوش و نمازخانه‌ای وسیع و باشكوه.

این مسجد در فاصله سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶، هزار سال پس از مسجد ایاصوفیه، توسط معماری بنام محمت (محمد) ساخته شد.

حصار روم ائلی استانبول

روم ائلی حصار و یا دژ اروپایی این مکان در سال 1452 قبل از تسخیر استانبول توسط محمد فاتح بنا نهاده شده است. علیرغم اینکه این بنا فقط در طول 4 ماه ساخته شده است،اما یکی از زیباترین کارهای معماری سبک نظامی در دنیا به شمار می آید.در این قلعه یک موزه روباز و یک آمفی تأتر به عنوان محلی جهت میزبانی برگزار فستیوال موسیقی استانبول استفاده می گردد.

تصاویر

132_435.jpg 14573691201511869e0fbb.jpg ayasofyamuzesiistanbulfatih.jpg Mihrab.JPG s0407178e785b54d11f76879206b1d956785b5c56600x333.jpg 12989953.jpg
An item with the same key has already been added. Key: text